Groen met een beetje subsidie

Omdat het steeds gemakkelijker wordt om je huis te verduurzamen – zonnepanelen worden bijvoorbeeld steeds goedkoper – is het voor meer mensen een optie. Niet alleen goed voor milieu, ook voor de portemonnee. Zeker met wat subsidie.

Lekker gevoel

Je huis ‘groener’ maken, heeft veel voordelen en geeft bovendien een ‘lekker’ gevoel. Je helpt immers het milieu te ontzien en op de lange termijn levert het vaak geld op in de vorm van bijvoorbeeld een lagere energierekening en een waardeverhoging van je huis. Daarvoor moet je in het begin wel even wat geld investeren. 

Praktische voordelen

Naast financieel voordeel levert verduurzaming ook praktische voordelen op. Vooral dit laatste zal menig huizenbezitter aanspreken. Neem bijvoorbeeld efficiënte vloer- of wandverwarming. Dit scheelt radiatoren aan de muur en dus meer inrichtingsvrijheid in huis, tegen een lager prijskaartje voor verwarming. Tel daarbij op dat koude voeten in de winter verleden tijd zijn, het aantal stofnesten in huis afneemt en dat goede isolatie minder tocht oplevert. Om maar eens een paar voordelen op te noemen.

WKO

De mogelijkheden om de energierekening te drukken zijn legio: zonnepanelen, de aanschaf van een zogenaamde Warmte-Koude-Opslag (WKO) die gebruikt maakt van grondwater (’s zomers koelen, ’s winters het opgeslagen en verwarmde koelwater als verwarming gebruiken) en natuurlijk adequate isolatie. 

Subsidie

En dan komt het mooie: voor veel vormen van verduurzaming zijn (soms lokale) subsidies beschikbaar. Kijk hiervoor op http://www.energiesubsidiewijzer.nl. Vul je woonplaats in en krijgt direct een overzicht van alle subsidies die voor jouw regio beschikbaar zijn.

Groene lening

Met of zonder subsidie: de lagere energierekening compenseert zoals gezegd uiteindelijk de extra kosten van een verbouwing of de hogere maandlasten als gevolg van een extra hypotheek die hiervoor moet worden aangevraagd. Bovendien zijn er gemeenten die zogenaamde ‘duurzaamheidsleningen’ verstrekken om tegen aantrekkelijke voorwaarden je huis te vergroenen. Kijk op svn.nl voor meer informatie over de duurzaamheidslening en check hier meteen of jouw gemeente meewerkt. 

Saskia Nijstad
8

goed contact, kennis van zaken en doortastend.

Anoniem
9

Burger van Leeuwen heeft een snelle en betrouwbare dienstverlening. Afspraken worden nagekomen, over bezichtigingen is altijd teruggekoppeld. BL maakt gebruik van zeer professionele fotograaf. Mij is een realistisch en eerlijk advies gegeven over verkoopprijs en voorwaarden. De afhandeling na verkoop is goed opgevolgd. BvL heeft kortom een erg prettige manier van werken.

Verkoper van Bosschestraat 182
9

Ted Luijk en Peter Burger van BVL-makerlaars hebben ons goed begeleid bij de verkoop van ons huis. Ze hebben een goede inschatting gemaakt van de juiste vraagprijs en gezorgd voor mooie foto's en een goede omschrijving op funda. Huis was binnen 8 dagen verkocht.

Lees meer
Terug
Recent bekeken