Verduurzamen met een beetje hulp

Nu de kou zich weer meldt, draaien we met z’n allen de thermostaat iets hoger. Met vaak de vraag wat het dit jaar weer gaat kosten. Je weet immers niet hoe koud het gaat worden. Wie daarvan niet afhankelijk wil zijn, neemt maatregelen.

Upgraden

Maatregelen nemen, kost echter geld. Vaak verdien je dat, zeker als je gaat voor energiebesparende maatregelen, op de lange termijn weer terug. Maar om dit te bereiken, moet er eerst geïnvesteerd worden. Tochtstrips, spaarlampen, waterbesparende kranen en douchekoppen helpen natuurlijk al, maar wie echt wil besparen, gaat voor het grote werk: isolatie upgraden, zonnepanelen op het dak, hoogrendement combiketel plaatsen etc. 

Lage rente

Zaken die veel geld kosten. Maar hulp is beschikbaar: in de vorm van de energiebespaarlening, verstrekt vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds. Niet alleen particulieren, ook VvE’s en bedrijven kunnen aankloppen. Het grote voordeel is niet alleen dat deze lening tegen zeer lage rente verstrekt wordt, maar dat deze ook op elk gewenst moment boetevrij kan worden afgelost, mocht dit mogelijk zijn. Maar of je nu aflost of niet: door de juiste energiebesparende maatregelen in je huis wordt de energierekening in elk geval lager.

Halve ton

De rente staat vast gedurende de looptijd van de lening, die is vastgesteld op 7, 10 of 15 jaar, afhankelijk van de geleende som. Het minimale leenbedrag is 2.500 euro, maximaal kunt u 25.000 euro lenen (voor een zgn ‘nul-op-de-meter-woning zelfs tot 50.000 euro). Afhankelijk van de maatregelen die je neemt met behulp van deze lening, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse leenlasten te dragen.

Interessanter

Kijk voor meer informatie op de site www.energiebespaarlening.nl. Hier vind je alle informatie over de lening, de maatregelen waarvoor de lening geldt en kun je checken of je in aanmerking komt voor een lening. En als wij als jouw Garantiemakelaar nog iets mogen meegeven: energiebesparende maatregelen maken je huis interessanter voor een koper, mocht je ooit tot verkoop overgaan.

 

Anoniem
8

Goed contact. Snelle opvolging van vragen etc. De heer Ted Luyk is een vriendelijk, correct persoon die er echt voor de klant zit!

Marianne van der Linden
10

Fijne, snelle en accurate service, welke toch persoonlijk is!

Anoniem
10

Perfect! Ik hoef niet zelf te vragen wat de status is en houden mij van alle ontwikkelingen op de hoogte. Ook geven ze goede tips en adviezen.

Lees meer
Terug
Recent bekeken