Op vakantie? Maak je huis ‘inbraakproof’!

De caravans bevolken de straten al weer, de tenten zijn van de zolder gehaald, de hotels en de huisjes geboekt: de zomervakantie dient zich aan. Op 6 juli trapt de eerste regio af. Ga je echt weg? Zorg dan dat je huis veilig achterblijft.

Kans verkleinen

Het is misschien een open deur – figuurlijk – maar zorg dat het geen letterlijke open deur wordt. In de vakantie is het dievengilde meer alert dan in de rest van het jaar. Immers: hele straten staan soms leeg omdat we nu eenmaal aan bepaalde periodes gebonden zijn voor onze vakanties. 

Punt één

Tegen gewelddadig inbreken doe je niks. Een ruit intikken of een deur intrappen is moeilijk te voorkomen. Maar dit maakt veel lawaai en voor lawaai zijn inbrekers allergisch. Maak het ze daarom zo lastig mogelijk: bijvoorbeeld met (goedgekeurde) sloten en deurbeslag en verstevig de deur met een extra slot op kniehoogte om intrappen moeilijker te maken.

Bloempot

Draai een voor- of achterdeur altijd op slot, maar laat de sleutel niet aan de binnenkant op het slot zitten. En leg ook geen sleutel onder een bloempot voor eventuele verzorgers, maar geef de sleutel af bij hen. Zorg dat zij kranten en post uit het zicht leggen en laat ’s avonds een lampje branden. Dit is eenvoudig te realiseren met behulp van een tijdschakelaar, een investering van een paar euro. Heb je een schuifpui? Leg dan aan de binnenkant een lat in de rails zodat de pui niet open geschoven kan worden.

Andere open deur

Nog zo’n open deur, maar daarom zeker het vermelden waard: laat geen waardevolle spullen in het zicht rondslingeren. Geen iPad op de vensterbank, geen dure televisie zichtbaar vanaf de straat, dat soort zaken. Tip: kijk zelf eens wat er te zien is als je door een raam naar binnen kijkt en haal dure spullen uit dit blikveld. En laat geen ladders of ander klimspul in de tuin achter.

Documenteren

Berg waardevolle spullen goed op en ‘documenteer’ ze: maak er foto’s van (liefst met een liniaal in beeld vanwege de afmetingen), graveer je postcode en huisnummer in grotere voorwerpen en schrijf zoveel mogelijk de serie- en productnummers op zodat je iets kunt laten zien aan de politie, mocht het alsnog misgaan. Of gebruik de zogenaamde DNA-spray. Deze kleurloze – onschadelijke – vloeistof  voorziet voorwerpen van een onzichtbaar en uniek DNA, het bewijs dat het van jou is.

Je Garantiemakelaar wenst je in elk geval alvast een zorgeloze, fijne en zonnige vakantie.

 

 

Verkoper van Jan van Nassaustraat 104
10

Bekende makelaar in de betere buurten van Den Haag. Bij onze verkoop ging alles in 1 keer goed. Goede adviezen van de makelaar hebben daar zeker toe bijgedragen.

Verkoper van Sweelinckplein 3
10

Prettig contact en goede feedback naar aanleiding van de bezichtigingen. Goede lokale marktkennis alsmede onderhandelingsvaardigheden teneinde tot een goed resultaat te komen. We hebben een juiste inschatting gedaan óf we zouden verkopen voor deze prijs en daarbij gingen wij voor zekerheid. Burger Van Leeuwen Makelaars heeft ons daarin goed geadviseerd en heeft een en ander ook contractueel op een uitstekende manier afgerond, Hulde !!

D. Pronk
10

Binnen een jaar twee woningen verkocht en een woning gekocht via dezelfde makelaar. Ik kan niets anders zeggen dat de service, communicatie en resultaten voortreffelijk zijn.

Lees meer
Terug
Recent bekeken