Mobiele huiskamer

Dat er een andere vorm van mobiliteit aankomt, is duidelijk. Het milieu vraagt om nieuwe oplossingen. Grappig is dat nieuwe mobiliteitsoplossingen soms gecombineerd worden met wonen: auto’s die in je interieur passen of voor elektriciteit zorgen.

Niet meer binnen

We kunnen er niet omheen: het verkeersbeeld verandert snel. Elektrische auto’s rukken op, waterstof als brandstof komt er aan en benzine en diesel worden steeds vaker in de ban gedaan. In veel grote steden, met name in Duitsland, Frankrijk, Italië maar ook in Nederland, mag je met een (oude) brandstofmotor niet eens meer binnen.

Slimmer

Daar komt bij dat auto’s niet alleen schoner worden, maar vooral ook slimmer. Wie weet rijden we over een jaar of twintig wel ‘zonder handen’. Lezen we de krant terwijl de auto ons naar ons werk zoeft. Terwijl er een kopje koffie uit de middenconsole komt. Heerlijk, de auto als mobiele huiskamer. Auto in huiskamer Maar het kan ook andersom. Neem bijvoorbeeld de visie van de Koreaanse autofabrikant Hyundai op het vervoer van de toekomst: zij creëerden een soort van ‘docking station’ aan je huis: je parkeert je auto (of je laat je auto dit zelf doen, vanzelfsprekend) tegen je huis, zwaait de deur open en stapt uit in je eigen huiskamer. Waarna de auto de stroomvoorziening op gang brengt of ondersteunt op peiktijden, het huis lekker op temperatuur brengt en beeld en geluid naar de schermen of luidsprekers ‘streamt’. De sensoren van de auto houden zelfs je welzijn in de gaten: merken ze dat je moe wordt, of gestrest, dan zorgt een speciaal gekozen muziekje en een bepaald geurtje dat het allemaal weer goed komt.

Opslag

Daarnaast kan de stroom die de zonnepanelen op je dak opwekken, worden opgeslagen in de accu’s van je auto. Zodat deze altijd klaar staat voor vertrek, maar de accu’s ook een buffer vormen voor die momenten dat de zon niet schijnt en je toch stroom nodig hebt. Dit laatste wordt overigens al in Utrecht in praktijk gebracht. De toekomst is er dus sneller dan je denkt.

 

 

Saskia Nijstad
8

goed contact, kennis van zaken en doortastend.

Anoniem
9

Burger van Leeuwen heeft een snelle en betrouwbare dienstverlening. Afspraken worden nagekomen, over bezichtigingen is altijd teruggekoppeld. BL maakt gebruik van zeer professionele fotograaf. Mij is een realistisch en eerlijk advies gegeven over verkoopprijs en voorwaarden. De afhandeling na verkoop is goed opgevolgd. BvL heeft kortom een erg prettige manier van werken.

Verkoper van Bosschestraat 182
9

Ted Luijk en Peter Burger van BVL-makerlaars hebben ons goed begeleid bij de verkoop van ons huis. Ze hebben een goede inschatting gemaakt van de juiste vraagprijs en gezorgd voor mooie foto's en een goede omschrijving op funda. Huis was binnen 8 dagen verkocht.

Lees meer
Terug
Recent bekeken