Slim kopen met de Garantiemakelaar

Er zijn genoeg verhalen over huizenprijzen die de pan uit rijzen. Met name in die gebieden waar veel kandidaten voor één huis gaan en het hoogste bod wint. Maar ben je dan wel goed bezig? Krijg je waar voor je geld? Wij kijken graag met je mee.

Dubbele waakzaamheid

Als je gaat zoeken in een overspannen huizenmarkt, dan moet je extra voorzichtig zijn. Al helemaal als je op slag verliefd bent op een woning die meerdere mensen amoureus heeft gemaakt. Zodra gevoel gaat meespelen, is dubbele waakzaamheid geboden.

Hoop volk

Verhalen over te hoge biedingen of het afzien van het financiële beding, een bouwkundige keuring of opleverinspectie zijn een doorn in ons professionele oog. Uiteindelijk bepaalt de verkoper de voorwaarden en heeft deze aardig wat te bepalen als er een hoop volk vecht om zijn huisje, toch moet je je altijd blijven afvragen of je wel goed bezig bent. Daar willen wij als Garantiemakelaar graag een klankbord voor zijn.

Weggewimpeld

Stel je ziet af van het ‘financieringsbeding’ en je kunt uiteindelijk toch de hypotheek niet rond krijgen. Dan kan de verkoper zomaar een boete opeisen, vaak zo’n tien procent van de verkoopprijs. Een hoop geld dus. Of je betrekt je huis en ziet dan dat er technisch van alles mis is, wat jij weer gemist hebt omdat je de bouwtechnische keuring hebt weggewimpeld op verzoek van de verkoper. Ga er maar aan staan.

Gebreken

Wij kunnen niet voorkomen dat iemand valt voor een huis en bereid is hiervoor ver te gaan. Wat wij wel kunnen is bijvoorbeeld samen bekijken wat een huis waard is door onze kennis van de omgeving en soortgelijke huizen in te zetten. Wij weten of er eerder bijvoorbeeld verzakkingen in de buurt zijn voorgekomen of dat soortgelijke huizen kampen met verouderde elektrische- of verwarmingsinstallaties. Zaken die je dan in elk geval kunt voorleggen aan de verkoper. Deze heeft namelijk de plicht om gebreken te melden.

Onze diensten

Kortom, ook een huis kopen vraagt om specialismen. Kijk daarom voor een uitgebreid overzicht van onze diensten op onze website. Of loop gerust bij ons binnen voor een informatief gesprek.

 

Stephanie Weijenberg
9

Prettig contact met de makelaar, professioneel, goede begeleiding, altijd bereikbaar en duidelijke afspraken.

Marianne van der Linden
10

Fijne, heldere, accurate en snelle service, welke toch persoonlijk is!

Anoniem
9

Prima begeleiding tijdens de verkoop van mijn huis en de aankoop van mijn nieuwe huis. De reden dat ik gekozen heb voor BurgerVanLeeuwen is toen ik besloten had mijn huis in de verkoop te geven gekeken had welke makelaar de meeste huizen in de wijk had verkocht. Daar kwam deze makelaar goed mee uit de bus.

Lees meer
Terug
Recent bekeken