Portemonnee openhouden

En dan heb je de sleutels van je nieuwe huis. Notaris, financieel adviseur, taxateur etc. zijn betaald en de Belastingdienst heeft de overdrachtsbelasting geïnd. Leuker kunnen we het niet maken. Goedkoper ook niet, want de portemonnee mag open blijven.

 

Plantje of paadje

Immers, nadat je alle kosten koper hebt voldaan, moet je nog van je oude huis naar je nieuwe stulp zien te komen met al je spullen en wil je misschien hier en daar ook nog een nieuw plantje of paadje in de tuin of een ander kleurtje op de muren smeren. Heb je een verhuisbedrijf ingeschakeld, dan staat je nog een rekening te wachten. Zelfs het gehuurde busje kost geld, mocht je in de doe-het-zelf-modus overgaan.

 

Aansluitkosten

Maar dan nog ben je er niet: misschien moet je wel spullen overnemen van de vorige bewoner, zoals een vloer of schutting. Omdat dat bij de koop is afgesproken. Vervolgens kloppen de gas- en elektriciteitsleverancier en telecomaanbieder op je voordeur om aansluitkosten te innen. Een complete verbouwing, daar hebben we het hier nog niet eens over.

 

Vooraf budgetteren

Al met al ben je een hoop geld verder voordat je kunt genieten van je nieuwe huis. Zaken om vooraf rekening mee te houden en te budgetteren voor je überhaupt tot koop van een ander huis overgaat. Hoeveel precies is natuurlijk nooit precies in te schatten en hangt samen met de staat waarin je nieuwe huis verkeert en of het al een beetje ‘op smaak’ is. 

 

Uitsmeren

Kortom, een nieuw huis kopen kost meer dan alleen de prijs die je in de advertentie hebt gelezen. Dat is op zich niet zo erg, want al die kosten kun je uitsmeren over de jaren dat je gaat genieten van je huis. Maar je moet ze wel aan het begin van die periode in een keer op tafel weten te leggen. Vaak zie je deze kosten over het hoofd als je met je hoofd in de wolken loopt over je nieuwe woonplek. Daarom wilden wij het graag even aanstippen.

Verkoper van Willem Kuijperstraat 58
9

Het hele traject is professioneel verlopen. Wij zijn zeer tevreden en niet alleen omdat het geheel zeer snel is verlopen. Het voortraject, begeleiding etc was prettig. Afspraken werden nagekomen. Niets dan lof. Aanrader

Verkoper van Arnhemsestraat 54
9

We totally recommend them and we are happy with their services. They are available, helpful and has a really good expertise in this market. Thank you to all team of BurgerVanLeeuwen Garantiemakelaars

Anoniem
10

BurgerVanLeeuwen is een zeer zakelijke maar ook vriendelijke makelaardij. Zeer service gericht. Zeer vaardig in de onderhandeling. Veel kennis en kunden van en op de vastgoedmarkt. Een betrouwbare adviseur. BurgerVanLeeuwen is één van de beste makelaars in de regio Den Haag.

Lees meer
Terug